פתיחת חברה בע"מ עלויות – כמה עולה לפתוח חברה ב-2024?

החלטתם לפתוח חברה בע"מ ואתם מחפשים מידע לגבי התהליך ועלויות? מצוין – הגעתם למקום הנכון! במאמר הבא נסקור את אופן וגובה התשלומים הנלווים להקמת חברה בע"מ.

עלויות פתיחת חברה – אגרות לרשם החברות

במסגרת תהליך הקמת חברה, יש לשלם אגרת פתיחת חברה לרשם החברות. אגרת רישום חברה נכון לשנת 2024 היא על סך 2,944 ₪, אך חשוב מאוד לדעת שבמידה ומגישים בקשה לרישום חברה בצורה מקוונת – מוענקת הנחה של כ- 500 ₪, כך שתשלום האגרה עומד על 2,412 ₪. לכן, חשוב לבחור בעורך דין שמגיש את הבקשה בצורה מקוונת באינטרנט, ולא למשל בדואר, אם עדיין קיימים עורכי דין כאלו.

מעבר לתשלום אגרה בעת פתיחת החברה, יש לשלם אגרה שנתית לרשם החברות בגובה 1,675 ₪. שימו לב – אין תשלום כפול! התשלום עבור האגרה השנתית מתבצע רק בשנה העוקבת לפתיחת החברה, לא תצטרכו לשלם אגרה שנתית בשנה שבה נפתחה החברה.

טיפ – איך ניתן לחסוך מאות שקלים בתשלום אגרה שנתית? מומלץ לשלם אגרה שנתית מופחתת בסך של 1,262  ₪ עד לתחילת אפריל בכל שנה. החל מאפריל, התעריף מתעדכן לתעריף הרגיל בסך של 1,675 ₪.

פתיחת חברה בע"מ עלויות – שכר טרחה לעורך דין ורואה חשבון

שכר טרחה לעורך דין עבור הקמת חברה נע בין כמה מאות שקלים (בד"כ מינימום 500 ש"ח ללא מע"מ), ועד אלפי שקלים במידה ופונים למשרדים גדולים. לרוב מומלץ להשתמש בעו"ד שיוכל גם לסייע בהליך פתיחת חשבון בנק, שהינו הצעד הבא לאחר הקמת החברה. השכ"ט לעו"ד הוא לרוב חד פעמי אלא אם כן עובדים בצורה של ריטיינר.

שכר טרחה לרואה חשבון הינו בצורת ריטיינר (חודשי). השכ"ט תלוי כמובן ברואה חשבון עצמו, אם מדובר במשרד או עצמאי, וגם כמובן בהיקף הפעילות של החברה. במידה ומדובר בחברה קטנה לרוב מדובר בכמה מאות שקלים לחודש, ועד כמה אלפים במידה ומדובר בהיקף עבודה גדול יותר.

מה כולל התהליך לרישום חברה?

ראשית, יש לבחור שלוש חלופות לשם החברה הרצוי בעינכם, מתוכם רשם החברות בוחר שם שבעיניו הוא ייחודי מספיק ושונה מיתר החברות הקיימות. בנוסף, כאמור יש לשלם אגרת רישום חברה בצורה מקוונת. בד בבד עורך הדין שמסייע לכם בהקמת החברה, צריך לאמת את חתימתכם על תקנון החברה, ועל תצהירי בעלי מניות ודירקטורים ראשונים בחברה.

לאחר שהניירת מוכנה, ניתן להגיש את הבקשה לרישום חברה באתר של החברות. כיום מתחייבים לענות לבקשה תוך 3 ימי עסקים, אך בד"כ זה לוקח כיום-יומיים.

עורך דין לרישום חברה

כפי שניתן לראות, הליך של רישום חברה בע"מ כולל בירוקרטיה רבה, בין היתר הגשת טפסים ובקשות לגופים שונים, אימות חתימה של עורך דין, הכנת תצהירים ופרוטוקולים, תקנון חברה, ועוד. הליך כזה מחייב ליווי של עורך דין מסחרי ומנוסה, כך שגם מקל את התהליך וגם מקצר אותו עבור בעלי החברה.

DigitaLawyer כבר פתחה מאות חברות בארץ ומתמחה במתן שירות משפטי בנושא רישום חברות ודיני חברות. מוזמנים להיכנס לעמוד השירות שלנו ולהתרשם מהמלצות של לקוחות ומהניסיון הרב שצברנו בתחום. אל תהססו לפנות אלינו, וגם בטלפון – 055-5631102.

שתף:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

עוד מאמרים...

החייאת עמותה ב-3 שלבים – המדריך השלם

הליך של החייאת עמותה הינו יחסית ארוך ומורכב וכולל בירוקרטיה רבה מול רשם העמותות ובית המשפט לסירוגין. לצורך אישור התהליך יש לעמוד בתנאים ובדיקה מעמיקה

יש לך שאלה בנושא? פנה אלינו!

דילוג לתוכן